Entries with no category
Akkirmanlı Nakşî (17. yy) Hiç bilmezem bana n'oldu ...Gönül eğlenmez, eğlenmez. Gözlerim kan ile doldu Gönül eğlenmez, eğlenmez. Mecnunleyin dağlar gezer Hiç utanmaz ağlar gezer Seller gibi çağlar gezer Gönül eğlenmez, eğlenmez. Girye vü zar oldu kârım Gitti elden ihtiyarım Kalmadı sabra kararım Gönül eğlenmez, eğlenmez. Kimisi kîl ü kal ister Bu dil bir ehl-i hâl ister ...
Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmaktadır: "Kalpler ancak zikrullah ile mutmain olur." (Ra’d; 28) 1) Zikir şeytanı kovar. 2) Allah-u Zülcelal zikreden kulundan razı olur. 3) Zikir kalbe huzur, sürur ve genişlik verir. 4) Zikir kalpten gam, kaygı, gussa ve kederleri giderir. 5) Kalbi ve yüzü nurlandırır. 6) Kalbi ve bedeni kuvvetlendirir. 7) Rızkı celbeder. Cenab-ı Hak esbabına halk ile kolaylıkla merzuk olur. ...
"Biz Ümmeti Muhammedin imanını kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnsana enlazım olan şey imandır.En mühhim olan husus imandır.Ve insanın en mühim meseleside sekeratta imanla gidebilmesidir.İnsan imanla gittikten sonra ahirette işi kolaydır.Çünkü cenabı hakkın yüz merhameti vardır. Dünyaya bir rahmetini,ahirete doksan dokuzunu saklamış.Bu dünyadaki rahmetini tüm kullarına varmiş mümin fasık kafir hatta onu inkar edenede ,ama doksan dokuz rahmetini mümin kullarına ...
Kuşa pek meraklı bir baba varmış Yavru yetiştirip sonra satarmış Bİr ara oğlu demiş ki: Baba! Yavrular evvela niçin acaba Hiç de ötmüyorlar ateş-i aşka Bir şey demiyorlar cık cıktan başka Babası demiş ki; adet böyledir İptida dinlenir sonra söylenir Dinlemekle hasıl olur öğrenmek Bİlmek istiyene dinlemek gerek Bu sözleri dinle iyice belle Sen de cır cır ötme Mürşid-i Kamiline Çünkü kelam/konuşmak ...
Aslında gittiğide pek görülmemiştir. Benim köyümde güneş çoktan doğdu Aslında battığıda pek görülmemiştir Benim köyümde yataklar çoktan toplanmış Sıcak çorba ve ekmek kokusu bütün köyü sarmıştır. Çay ocağının dumanı tüter bu saatlerde Benim köyümde kimse çay parası ödemez Aslında kimsenin çay parasıda yoktur Ceplerindeki parayı kardeşinin kardeşlerinin ihtiyaçları için taşır insanlar, Benim köyümde sultanlar ...