View RSS Feed

Belirtilmemiş

Entries with no category

1. ŞAH_I NAKŞIBEND K.S.

by on 01-08-2010 at 05:21 PM
    YÜCE ŞAH_I NAKŞIBEND ,NAKKAŞ VE NAKIŞ ONDA
    BÜTÜN İÇİ DIŞIYLA ÖLÜME BAKIŞ ONDA...NECİP FAZIL KISAKÜREK..
    Kategoriler
    Belirtilmemiş
  2. RÜYA..

by on 30-07-2010 at 08:08 PM
    "RESULLULLAH sav. şöyle buyurdu;"rüya üç türlüdür.Biri salih rüya olup Allah'tan c.c. müjdedir.ikincisi şeytanın verdiği üzüntüdür.üçüncüsü kişinin kendi kendine konuşmasıdır.Sizden biri hoşlanmadığı bir rüya görse üç defa sol tarafa tükürsün ve şeytandan üç defa Allaha sığınsın bulunduğu tarafdanda öbür tarafa dönsün".
    Kategoriler
    Belirtilmemiş
  3. SALATU-L İSTİHARE...

by on 11-04-2010 at 12:44 PM
    istihare kelimesi arapça "HYR"Kökünden bir kelime olup hayır dilemek hayır talep etmek manasına gelmektedir.bir müslümanın yapılması mübah bir işe girişmeden önce o işin hayırlı olup olmadığı hakkında rüyasında bir işaret almasına vesile olması için kılması mendub olan mamazdır .Başta buhari olamk üzre birçok sahih hadis kitabında yer alan bir hadiste Cabirin (ra)şöyle dediği nakladilmektedir."Resullullah sav.kurandan bir sure öğretir gibi işlerimizin tümünde bize istihareyi öğretiyor ...
    Kategoriler
    Belirtilmemiş
  4. MEHRİM İSLAM OLSUN..

by on 11-04-2010 at 11:57 AM
    Saadet asrında Ebu Talha isminde henüz müslüman olmamış biri Ümmü süleym adında müslüman bir kadına evlenme teklifinde bulundu.kadın adama;"vallahi ey Ebu Talha doğrusu senin gibi bir adam geri çevrilmez.fakat sen kafir bir insansın ben ise müslüman bir kadınım benim seninle evlenmem helal değildir.Eğer müslüman olursan ben bunu mehrim olarak kabul ederim senden başka birşey istemem"dedi.oda müslüman oldu ve bu mehirle evlendiler.bu ne güzel ve hayırlı bir mehirdir.
    Kategoriler
    Belirtilmemiş